Топ адвокат: Дрогираният Кристиан Николов може да отърве затвора

Обвинението на 22-годишния шофьор, причинил катастрофата с журналиста Милен Цветков, в умишлено причиняване на смърт, ще бъде трудно за доказване, но е напълно адекватно. Позицията е на адвокат Явор Нотев, с опит в делата с катастрофи. Обвинението срещу Кристиан Николов беше преквалифицирано от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено причиняване на смърт. 

Според Нотев основание за това е наличието на четири вида наркотици, открити в кръвта на шофьора. За да издържи обвинението, обаче разследващите ще трябва да докажат, че става въпрос за системна употреба, а не за инцидентно приемане на дрога и липса на преценка за последствията. 

Според терапевта по зависимости Желяз Турлаков в случая става въпрос за зависимост. Ако прокуратурата не успее да докаже повдигнатото обвинение, то може да бъде преквалифицирано отново и Кристиан Николов ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, коментира адвокат Нотев пред bTV.

На този етап защитата на обвиняемия, която твърди, че клиентът й може и да не е бил зад волана, отказва коментар пред медиите.

Дискусиите са закрити за тази страница