Топлото време отпуши ремонта по “Графа“

Ремонтът по улица „Граф Игнатиев“ в столицата ще бъде възстановен заради затоплянето на времето. Това съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов. Освен по „Графа“, строителните дейности ще започнат и в района около храм-паметника „Св. Алкесандър Невски“. 

„От днес сме дали указания на надзора да готви акт 11, за да започнат строителните дейности в двете зони, но съобразно с конкретните строителни работи, които ттрябва да се извършват. Това ще се преценява от надзора и от строителите, но ние даваме зелена светлина да се възобнови работата“, обясни Барбалов. 

Строителните дейности на двете локации бяха прекратени през средата на декември заради сериозното застудяване и падналия сняг. 

Първоначално от Столична община посочиха като краен срок за завършване на ремонта на „Графа“ октомври, но после обявиха, че  срокът за приключване е 300 календарни дни, което означава, че фирмите изпълнитеки (GP Group и ПСТ) имат време до края на март да завършат обектите. Това включва, обаче също и улиците „Шишман“ и „6-ти септември“. 

Дискусиите са закрити за тази страница