Техеран предлага да изпрати журналист да интервюира Майк Помпео

Техеран е готов да изпрати журналистката на иранската телевизия Прес ТВ Марзие Хашеми в САЩ, за да интервюира американския държавен секретар Майк Помпео. Това съобщи агенция „Мехр“, позовавайки се на говорителя на иранското правителство Али Рабии, предаде БГНЕС.

Всеки път, когато САЩ се опитват да ограничат нашата дипломация, нашите дипломати, по-конкретно външният министър Мохамед Джавад Зариф, не са допускали това. Визитата на Зариф в няколко американски и африкански страни и интервютата с различни медии принудиха американския държавен секретар да призова за преговори с иранските медии. Ние сме готови за това и госпожа Марзие Хашеми може да замине там и да го интервюира. Той може са каже всичко, което пожелае, и ние не се страхуваме от това, което ще каже“, заяви говорителят.

Неговите коментар додей, след като Помпео критикува американските медии за разговорите с иранския външен министър по време на неговия престой миналата седмица в Ню Йорк. Зариф взе участие в ежегодната сесия на Икономическия и социален съвет на ООН. Помпео заяви, че е готов да дойде в Техеран и да поговори с иранския народ чрез местните медии.

В четвъртък държавният секретар даде интервю за „Блумбърг“. На въпрос на агенцията дали е готов да замине за Иран, ако това е необходимо, той отговори утвърдително. Помпео също така е готов да общува директно с иранския народ с помощта на местните медии. Той отбеляза, че Вашингтон не лишава от тази възможност иранския външен министър. 

Дискусиите са закрити за тази страница