Тереза Мей: Политиците трябва да постигнат консенсус по план за Brexit

Британският премиер Тереза Мей призова политиците да оставят настрана собствените си интереси и да постигнат консенсус за план за излизането на страната от ЕС, съобщиха АП и Reuters, цитирани от БТА. Мей също така подчерта, че вратата й остава отворена за опозиционната Лейбъристка партия.

„Разочарована съм, че лидерът на Лейбъристката партия засега е избрал да не се включи. Вратата ни обаче остава отворена“, каза премиерът, след като вотът на недоверие срещу правителството, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента.

Тя допълни, че е разговаряла с представители на Шотландската национална партия, Либералните демократи и партията на Уелс „Плайд камри“. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обаче е избрал да не участва в дискусиите.

„От утре срещите ще се провеждат между високопоставени представители на правителството, включително мен, и групи депутати, които представляват възможно най-широката извадка от възгледи в парламента“, допълни Мей, в краткото си късно изявление пред „Даунинг стрийт“ 10.

Дискусиите са закрити за тази страница