Тереза Мей: Все още преговаряме с ЕС за бъдещите ни отношения

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че все още се водят преговори за политическа декларация за бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Мей заяви, че ако до края на планирания преходен период през 2020 г. няма цялостна сделка за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, има три варианта за избягване на „твърда“ граница в Северна Ирландия: т.нар. предпазен механизъм, удължаване на преходния период или „алтернативни договорености“.

„Продължаваме да преговаряме за тези бъдещи отношения, за да постигнем добрата сделка, която смятаме, че е правилна за Обединеното кралство“, каза тя пред парламента.

Мей заяви, че ако парламентът отхвърли нейното проектоспоразумение за Брекзит, тогава Великобритания може въобще да не напусне ЕС, посочва Асошиейтед прес.

Сделката за Брекзит среща силна съпротива от британски депутати, според които споразумението ще остави страната обвързана с правилата на ЕС, без тя да има думата по тях.Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че все още се водят преговори за политическа декларация за бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз, предаде Ройтерс. Мей заяви, че ако до края на планирания преходен период през 2020 г. няма цялостна сделка за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, има три варианта за избягване на „твърда“ граница в Северна Ирландия: т.нар. предпазен механизъм, удължаване на преходния период или „алтернативни договорености“. „Продължаваме да преговаряме за тези бъдещи отношения, за да постигнем добрата сделка, която смятаме, че е правилна за Обединеното кралство“, каза тя пред парламента. Мей заяви, че ако парламентът отхвърли нейното проектоспоразумение за Брекзит, тогава Великобритания може въобще да не напусне ЕС, посочва Асошиейтед прес. Сделката за Брекзит среща силна съпротива от британски депутати, според които споразумението ще остави страната обвързана с правилата на ЕС, без тя да има думата по тях.

Дискусиите са закрити за тази страница