Тексаско клане окървави Велинград! Кроткият учител по плуване Велчо закла жена си, сина си, накрая се самоуби

Зверско убихство с три трупа разтресе Велинград. Треньорът по плуване Велчо Клешков окървави иначе спокойното курортно градче, след като първо заклал жена си, после своя син, а накрая пробол и собственото си сърце.

Във Велинград са в потрес от трагедията и недоумяват какво е мотивирало Клешков да сътвори подобна касапница. 

Казват, че Велчо е бил стабилен психически човек. До момента не се е чувало семейството да е имало изневери, финансови или други проблеми.

Не са се чували и скандали. Все още мястото е отцепено и се вършат огледи с полицаи и експерти от сектор „Научно-техническа лаборатория“ на полицията в Пазарджик.

Труповете са транспортирани в Съдебна медицина в областния град. Прокуратурата се занимава със случая.

Убиецът и съпругата му Йорданка Пенина са били треньори на плувния клуб „Белмекен“ във Велинград, а в медиите през годините са публикувани изключително много победи за златни, сребърни и бронзови медали на техни състезатели. 

Трагедията вероятно се е разиграла между 9:30 и 10 ч. сутринта, когато съседи под апартамента на Клешкови чули викове и шум. Те са подали сигнал на телефон 112, след като никой не е отговорил на позвъняванията на външната врата.

Пристигналите на място полицаи заварили три трупа. В спалнята убита с нож в сърцето била Йорданка Пенина. 58-годишната съпруга на Клешков също била треньор по плуване. В детската стая, прободен с нож в сърцето, бил открит мъртъв 23-годишният син на семейството Владимир.

Младежът е с увреждания и постоянно се нуждае от грижи. В коридора мъртъв е открит 68-годишният Велчо, който след като първо е убил жена си, а после сина си, се е самоубил, гласи версията на полицията засега. Няма оставено предсмъртно писмо.

Дискусиите са закрити за тази страница