Тайна ли е, че част от съдебната ни система, работи в мафията, пита Румен Гечев

Дали са 700 хиляди или милиарди, проблемът е, че всеки ден има скандали с кражби. Това е един блестящ случай, който показва хиляди нарушения.  Елена Йончева и двамата колеги са проверили документите. Ако получат такава информация и не я предадат, носят съдебна отговорност. Всеки е невинен до доказване на противното, но Банов призна, че е нарушил процесуалния кодекс, защото не е уведомил органите и не е взел необходимите мерки, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал3, депутатът от БСП, Румен Гечев.

Прокуратурата внезапно заяви, че се самосезира. Те първо трябва да проверят.  Тайна ли е, че част от съдебната ни система, работи в мафията? Не е, защото те трябва да работят под прожекторите, за да си свършат работата, защото няма да имат избор, каза още той.

Излиза, че Боил Банов 4 години позволява да бъде рекетиран от правителството. Той не е казал като зам. министър на министъра си, не е казал на премиера. Бойко Борисов трябваше да го уволни на секундата. Той казва „през разни хора идва при мен”, значи хората идват при него. Кои са тези хора? Кои са тези хора, които са му предавали заплахите да го убият? Един министър е рекетиран и първата му работа е да каже на съответните органи. Той е министър в републикански парламент и е герой на мафиотския напън, заяви Гечев.

Елена Йончева е изпълнила перфектно работата си. През медиите прокуратурата сега работи. Борисов се е скрил като мишка в министерски съвет и си трае, няма го и Цветанов. Цялото БСП излезе в защита на Елена Йончева, докато ГЕРБ се крие, нека да излязат зад своите депутати, каза депутатът от БСП.

Аз имам доста различен поглед. Ние по понятни причини се опарихме с ДПС и те за нас не са подходящ партньор. В ГЕРБ има скандали всеки ден, с невероятни корупции. Тоест БСП има нужда от коалиционен партньор. Ако има нов субект, който е близък до нашата програма, защо да не правим? Не казвал, че е целта партия с Румен Радев, но казвам, че е възможност. Не сме уплашени, тъй като ние ще спечелим изборите, тъй като ГЕРБ си отиват. Ако възникне нов проект, независимо от къде и как и ако е с близка програма с БСП, той би бил потенциален кандидат за нас съюзник, каза Румен Гечев.

Дискусиите са закрити за тази страница