С президентско вето стартират депутатите

С президентско вето ще стартира есенната сесия на Народното събрание. На 5 август Румен Радев върна за ново обсъждане промените в Закона за военното разузнаване, които предвиждаха шеф на службата да може да е и цивилно лице. Тъй като сроковете за обсъждане на ветото не текат по време на ваканция, управляващите се отказаха да свикват извънредно заседание през август и оставиха обсъждането му за първите дни на новата сесия.
 
На 4 септември парламентарната шефка Цвета Караянчева ще бие първия звънец, след което по традиция шефовете на групи ще обявят приоритетите си за сезона. Депутатите обаче ще работят само 2 дни, защото покрай празника на Съединението се събират 3 почивни дни. На 6 септември Караянчева ще е в Габрово. На 10-и пък заминава за Брюксел, където в Европарламента ще се открие английски вариант на изложбата за 140 г. от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, която обиколи България в последните месеци.
  
Есенната сесия на парламента по традиция минава под знака на бюджета за следващата година, който трябва да бъде приет окончателно през първата половина на декември.
 
Предстои обсъждане и на внесени промени в законите за електронното управление, висшето образование, лова, тютюна и други.

Дискусиите са закрити за тази страница