С новата седмица идва и по-студен атмосферен фронт

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и през деня още се понижи. Вечерта ще започне повишение.

Днес преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен фронт, югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, но облачността бързо ще се увеличи. След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта в планинските райони от Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски по високите западни полета, в София 7°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще се увеличава и след обяд ще завали, във високите части сняг, в ниските – дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе студен въздух и температурите рязко ще се понижат. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър, по южното крайбрежие временно силен, но през нощта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 17 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 49 мин и залязва в 0 ч. и 48 мин. на 8.02.2022 г. Фаза: един ден преди първа четвърт.

Дискусиите са закрити за тази страница