Съпругът на Арнаудова през сълзи: Нахлуха докато вечеряхме с детето, взеха телефони и документи

Съпругът на Севдалина Арнаудова Делян Димитров разказа пред журналисти, че полицията се е появила в дома им по време на вечеря. Той обясни, че полицията е търсила документи, уличаващи Борисов, Горанов и Васил Божков.  „Помолих да ми дадат някакъв официален документ. Казаха ми, че нямат. Бяха около 10 човека, влязоха вкъщи и пред детето ми започнаха да правят обиск“, каза още Димитров.

„Иззеха телефони, стари наши телефони, както и телефонът на съпругата ми. Командировъчни заповеди“, допълни още Димитров.

„Най-много ме боли, че трябваше да успокоявам детето, че не сме престъпници“, каза Димитров.

Той е попитал полицаите дали не е могло да извършат претърсването през деня, получил отговор: „По принцип може и така да го правят и така са го правили“. Но сега трябвало по този начин. Наредено им е“, поясни той.

Съпругът на Арнаудова заяви, че органите на реда са претърсили само служебния му автомобил. „Слязоха, снимаха номера и го пратиха. След няколко минути излезе информация, че е намерен джип на „Аркад” в дома на Севдалина Аранудова”, обясни Димитров.

Той потвърди, че джипът е на фирмата, строила „Балкански поток”, и уточни по какъв начин се е озовал у него. „Когато приключи проектът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, за да ги ползваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за районите в страната. Така и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги ползваме, не знам каква е тази бомба”, подчерта той.

Димитров попита: „Ние какви сме, престъпници ли сме, погазил съм Конституция ли”. И уточни: „Не знам какво ще измислят, живеем в демокрация. Всичко е за да се отнеме вниманието от важните неща”, категоричен е той.

Дискусиите са закрити за тази страница