Съд и прокуратура в Македония – подслушвани от години

Цялата вътрешна телефонна система в Главната прокуратура на Република Македония е била подслушвана. Това е ставало поне от 2016 година, съобщи македонският премиер Зоран Заев, предаде БГНЕС. Министър-председателят уточни, че подобна система за послушване е имало и в Основния съд в Скопие.

„Аз съм информиран от вътрешния министър за цялостното разследване от самото начало, което е започнало през пролетта. Повече подробности по случая ще даде главният прокурор“, каза Заев и добави: Това е поредното доказателство за това, до каква степен е била унищожена Република Македония. „Става въпрос за сериозни неща. Това не са играчки. Става въпрос за личния живот на хората. Доколкото съм информиран, цялата вътрешна комуникация е била под наблюдение – подслушвана, включително и тази на прокурорите, следователите и всички, които работят в тези институции“, поясни още Зоран Заев.

аОт Главната прокуратура днес съобщиха, че „имат данни, че телефонните са били подслушвани от 2013 година, когато е била доставена и монтирана новата система“. От Прокуратурата уточниха, че са намери два хард диска, които са поставени на 30 септември 2016 г.

Дискусиите са закрити за тази страница