Съдебният спор между Нинова и Борисов продължава през май догодина

Съдебният спор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова продължава на 21 май догодина. Двамата се съдят за няколко реплики, казани в телевизионни интервюта. Борисов иска обезщетение от 26 000 лева от Нинова за думите й „Крадецът вика дръжте крадеца!“.
 
„Обиден е, че тя го нарекла неетичен, че бил крадец. Това всъщност го е казала Йончева, но Нинова била съгласна и приветствала Йончева“, обясни извън залата адвокатът на Борисов Марин Марковски, цитиран от 24 часа.

Нинова пък е завела насрещни три иска в общ размер на 30 100 лева по повод думи на министър-председателя, че била активист на СДС и че е „Госпожа Лъжа“. В съдебната зала адвокатите на лидера на БСП представиха копие от публикация от в.“Труд“ от 1994 г. , в която Борисов казал, че е запазил членството си в БСП. „Това е заради твърдението му, че няма връзка с тази партия“, обяснизащитата на Нинова Цветана Чуклева.

 
И двете страни искат на следващото заседание да бъдат разпитани свидетели. Ще се прави и съдебно-техническа експертиза.
 

Борисов завел делото, защото го притеснявало политиците да си разменят обиди, обясни защитникът му Марковски. „Съзирам желанието на министър-председателя да въведе нов политически начин на спора, а не чрез обиди“, добави той.

Дискусиите са закрити за тази страница