Стрелецът от Ел Пасо бил избухлив, гледал змии вкъщи

Стрелецът, който уби най-малко 20 души в Ел Пасо е публикувал в интернет свой манифест, малко преди да извърши нападението, който бе определен от властите и някои политици като расистки и пълен с омраза. Това пише в първите редове на статия, отнасяща се до стрелбата в щата Тексас, американският вестник LA Times, предаде „Фокус“.

Нападателят е идентифициран от медиите като 21-годишният Патрик Крусис, макар властите да не разкриха официално неговата самоличност или съдържанието на съобщението му.   Знае се обаче, че час и половина преди инцидента, на уебсайт в интернет, е качен текст, в който се говори за „инвазия“ на латински емигранти. Документът е публикуван анонимно, от чийто IP адрес обаче по-рано е качен друг документ, носещ името P._Crusius. Малко по-късно обаче текстът е свален от платформата, предава Блиц.

Тиутър акаунт пък, за който се вярва, че е принадлежал на Крусис, е бил свален. Бивш съсед на Крусис – Лий Ан Локасио, каза пред вестника, че нападателят е бил изключителен самотник, който винаги се движел самостоятелно.

Говорил е дръпнато с останалите младежи в училището, което е посещавал. Тя описа Крусис като „много самотен, много странящ“ човек, и такъв, който не обича да контактува с никого. Нейният син, Тони Локасио, който е посещавал същото училище като Крусис, сподели, че техният съсед винаги е ходел преди или след него, и никога не е спирал да поговори с него или сестра му. Според него, „никой не го е харесвал“, макар Крусис да е харесвал животни и да е имал змии за домашни любимци.  

 

Бивш съученик на Круси – Джейкъб Уилсън, разкри, че той е бил „добре осъзнат“ и винаги се е опитвал да поеме ръководната роля по време на задачи в клас. Никога обаче не е искал да работи с никога, тъй като според Уилсън, той е бил „лесно раздразнителен“. Често е понасял подигравки, тъй като носел дрехи втора употреба.

Дискусиите са закрити за тази страница