Стрелба в училище в Колорадо взе най-малко една жертва

Американските власти продължават разследването на нападение в училище в щата Колорадо, при коeто загина един ученик, а осем други бяха ранени.

Стрелбата във вторник идва по-малко от месец след като местната общност отбеляза 20-годишнината от една от най-смъртоносните училищни престрелки в Америка и седмица след престрелка в учебно заведение в щата Северна Каролина.

Преди две десетилетия нападението в Колъмбайн, при което двама тийнейджъри убиха 13 ученици, постави началото на нов етап в американската история, белязан с тренировки на ученици за изправяне срещу стрелец в клас. Тазседмичната атака беше на около 10 километра от Колъмбайн.

Според местния шериф двама ученици са влезли в Училището по наука, технологии, инженерство и математика в Хайлънд Ранч и са открили огън в две класни стаи. Заподозрените са 18-годишния Девън Ериксън и ученик под 18-годишна възраст. Двамата не са попадали в полезрението на органите на реда.

Изстрели са продължавали да се чуват при пристигането на властите около две минути след получаване на сигнала за стрелба. Смята се, че бързата реакция на униформените е помогнала за спасяването на много хора. Заподозрените са били задържани след сблъсък с властите.

В учебното заведение има над 1800 ученици от предучилищна възраст до 12-и клас. Местни медии съобщават, че часове след стрелбата е имало родители, които разтревожено са очаквали да научат за съдбата на своите деца. Един баща споделя, че синът му е с три огнестрелни рани, но за щастие се очаква да се излекува напълно. Двама от ранените са със сериозни наранявания. Пострадалите са на 15 или повече години.

От Белия дом изпратиха съболезнования и информираха, че президентът Доналд Тръмп е в течение на случващото се.

Само преди седмица въоръжен нападател уби двама и рани четирима в друго учебно заведение – Университета на Северна Каролина в Шарлът

Дискусиите са закрити за тази страница