Столична община си връща "Маймунарника" и "Веселото село"

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила на СОС да извади четири терена в Борисовата градина от активите на „Софийски имоти“ и да ги актува като публична общинска собственост, пише webcafe.

Въпросните обекти са площите, на които се намират заведенията „Маймунарника“, „Веселото село“, автокъщата „Капитолия“ и бившето заведение „Лодки“.

Обектите се отдават под наем от общинската фирма, но идеята е да се върнат за стопанисване към Столична община, за да се включат в новия устройствен план на Борисовата градина.

Целта на местната администрация е да освободи терените на „Веселото село“ и паркинга на автомобилния търговец, за да се ползват по предназначение като част от градския парк. На мястото на „Маймунарника“ ще се направи ново заведение, като ще се възстановят старите три дансинга.

„Софийски имоти“ води дела срещу фирмите, които стопанисват „Веселото село“ и „Капитолия“, но процесите все още не са стигнали до окончателно решение.

„За четирите описани по-горе имота, които ще бъдат върнати за управление на Столичната община, следва кметът на район „Средец“ да състави актове за публична общинска собственост. За всички общински поземлени имоти, намиращи се в парк „Княз Борисова градина“, кметовете на районите „Средец“, „Лозенец“ и „Изгрев“ следва да съставят актове за публична общинска собственост съгласно одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри“, се казва в доклада на Йорданка Фандъкова до СОС.

Обсъждането му е насрочено за четвъртък.

Дискусиите са закрити за тази страница