Среща Тръмп-Ким Чен Ун няма да има

Срещата на най-високо ниво между САЩ и Северна Корея няма да се проведе. Поне засега. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, че планираната среща на върха за 12 юни в Сингапур няма да се състои, предаде БГНЕС.

„За съжаление, заради огромния гняв и враждебност, който показахте в последното си изявление, смятам, че е неуместно в този момент да се състои дълго планираната среща. За това нека това писмо послужи за предизвестие, че срещата на върха в Сингапур – за доброто на двете страни, но в ущърб на света, няма да се състои“, се казва в писмото на американския държавен глава.

Писмото на Тръмп идва в отговор на севернокорейската словесна атака срещу вицепрезидента Майк Пенс, в която той беше наречен „невеж и глупав“ за неговите предупреждения за планираната среща на върха.
По-рано днес стана ясно, че Пхенян на практика демонстрира, че ще спази обещанието си да се откаже от ядрената си програма. В присъствието на чуждестранни журналисти Северна Корея унищожи ядрения си полигон „Пунгери“.

Дискусиите са закрити за тази страница