Спасителите в Слънчев бряг вече са на плажа, а хотелиерите предложиха нещо революционно

Хотелиери предлагат базата в Слънчев бряг да се използва от българите за рехабилитация на заболелите и преборили коронавируса. Тя е добра и за рехабилитация, и за профилактика, смятат те. До дни хотелиерите ще изпратят писмо до премиера Бойко Борисов и ресорния министър Николина Ангелкова с това предложение, съобщи Веселин Налбантов, собственик на хотел в курорта и зам.-председател на БАХР, пише „Труд“.

По думите му, навремето през 1963-та, тук било решено да се построи санаториум. Тогава в България имало много малария, а въздухът в комплекса бил лечебен. „Има течение с уникална йонизация на въздуха, която убива вирусите“, обяснява Налбантов. Според него тук били излекувани окончателно много хора, преболедували малария и туберкулоза.

„Защо да не използваме природните дадености за доизлекуване на новия вирус?“, коментира хотелиерът. Той подчертава, че това не е с цел да си правят реклама и дори призовава след карантината, в Слънчев бряг да дойдат експерти и вирусолози, които да установят дали наистина хотелите – между планината и морето, са подходящи за рехабилитация.

Междувременно морските спасители, които си изкарват хляба по плажовете, са се събрали на спешна среща. Засега те гледат оптимистично на нещата- смятат, че сезонът ще го бъде, дори да закъснее. Спасителите прогнозират, че ще има предимно български туристи.

„Българските туристи са най-дисциплинираните, така че се радваме“, казаха морските вълци. Междувременно, те продължават да работят на „зимните си постове“ като пазачи и огняри. Така е всяка година, докато дойдат топлите месеци.

Дискусиите са закрити за тази страница