София в ремонт, Общината обещава: Всичко приключва до 15 септември

Лято е и в София е време за ремонти. От Столичната община ще настояват всички реконструкции да бъдат приключени преди началото на новата учебна година. В противен случай фирмите са заплашени със санкции.
485 хил. лв. струва укрепването на тунела, който свързва район „Младост“ с Околовръстния път. След ремонта съоръжението ще се сдобие с ново осветление, подменена канализация и укрепени стени, съобщи Bulgaria ON AIR.

Единственият, планиран за тази година ремонт в центъра на столицата е подмяна на пътната настилка в частта между бул. „Гешов“ и бул. „Черни връх“.

До края на седмицата бул. „България“ трябва да се сдобие с нова маркировка, след което започва ремонтът и в другото платно в посока „Бояна“. Заради лошите метеорологични условия ремонтът ще се забави с 1 седмица.

Не такава обаче е ситуацията на столичната ул. „Иван Вазов“.

На 18 юни ремонтът там навърши 1 година и още не е ясно кога ще приключи. Заради забавянето на ремонта строителната фирма ще бъде глобена.

„След като приключи работата, ще бъде изчислено кое комунално дружество колко дни е работило там и колко дни реално е работила и строителната фирма“, каза зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

До края на лятото ремонти ще има в „Дружба“ при улиците „Асен Йорданов“ и „Искърско шосе“. В район „Сердика“ при ул. „Каменоделска“ освен асфалтовата настилка ще бъдат подменени и трамвайните релси.

От 1 август в „Овча Купел“ започва изграждането на ул. „Централна“, ул. „Житница“ и бул. „Монтевидео“.

Догодина се предвижда ремонт на тунела, свързващ „Люлин“ и бул. „Тодор Александров“.

Дискусиите са закрити за тази страница