Случаят с „изоставеното“ дете в Перник започна да се разплита

Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите. В 13 часа в полицията вчера е подадена информация, че в училище „Свети Иван Рилски“ има изоставено дете. След проверка на криминалисти се оказа, че бащата е дал 8-месечното момиченце на своята бивша жена, която е учителка по музика в училището. Тя не е майка на детето. Родителите, които са от ромски произход, все още се издирват, педаде БНТ.

Сигналът за изоставеното дете е подадено от директора на училището, след като е било установено, че детето е изоставено, предаде репортерът на БНТ Паулина Найденова. Криминалисти са се заели със случая, но се е оказало, че родителите на детето са го оставили на грижите на бившата съпруга на бащата, която е учителка. Тъй като имала часове, се наложило да остави детето на грижите на друга учителка, обясни пред камерата на БНТ директорът на пернишкото ОУ „Св. Иван Рилски“ Бойко Свиленов.

Бойко Свиленов, директор на ОУ „Св. Иван Рилски“, Перник: Към 12 моите служители докладваха, че има изоставено дете в подготвителната група. Учителката е замествала в природо-математгичеката гимназия и се оправдала, че има първи час и оставила детето.

Той допълни, че е заподозрял, че има нещо нередно и сигнализирал органите на реда, които са се отзовали бързо. Според него детето е престояло в училището не повече от десет минути.Бойко Свиленов, директор на ОУ „Св. Иван Рилски“, Перник: В училището има видеонаблюдение. Охраната е пуснала учителката с бебето и охраната не може да я спре.

Директорът на училището допълни, че е разговарял лично с въпросната учителка и тя обяснила, че тя решила, че е добре да остави повереното ѝ дете и да си вземе часа.Бойко Свиленов, директор на ОУ „Св. Иван Рилски“, Перник:Според писанията през нощта излиза, че това е детето на бившия ѝ съпруг, който го е оставил при нея.

Той заяви, че ще се вземат необходимите мерки, но ще се всеки случай ще се разглежда по отделно.

Детето е в добро състояние и се намира в многопрофилната болница в Перник. От полицията отказаха да застанат пред камерата, но заявиха пред БНТ, че родителите на детето нямат регистрация в Перник и живеели тук и не работели. Те са от ромски произход и се издирват. Не се знае какво ще се случи с детето и дали ще им бъде върнато, ако те въобще го потърсят.

Дискусиите са закрити за тази страница