Симеонов доволен, че наследничката му не е политически обвързана

Марияна Николова е добър професионалист. Според мен е много добре, че не е политик, тъй като трудно ще бъде провокирана с политически въпроси. Тя е човек, който е встрани от политиката и мисля, че това е добре за държавата. Това заяви бившият вицепремиер и настоящ депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, предаде БГНЕС. Симеонов коментира избора на доскорошния началник на кабинета му Марияна Николова за негов наследник на вицепремиерския пост, след като той подаде оставка след няколкоседмични протести на майките от инициативата „Системата ни убива“. „Съгласно споразумение, всяка партия си решава кого да предложи. Ако искаме, ще предложим политическо лице, ако решим – професионалист и администратор, както е в случая. Това направихме. Няма написан правилник, че трябва да бъде политик. А да сложим някой политик, който само ще се върти на стол, няма смисъл. Това е място за вършене на работа!“, категоричен бе Симеонов.

Той опроверга и появилата се в публичното пространство информация, че е имал лични отношения с Марияна Николова. Симеонов не коментира факта, че лидерът на „Атака“ и председател на групата на патриотите в парламента Волен Сидеров не подкрепи кандидатурата на Николова и заяви: „Питайте него!“.

Той изрази и надежда, връщайки с в парламента да работи добре с председателя на групата и коментира шеговито факта, че е седнал на мястото на Сидеров в пленарна зала. „Така ли се е получило? Нямам особени амбиции, освен като захвана нещо, да го свърша. Лични амбиции в обществото и политиката нямам. Искам да свърша, каквото мога“, заяви Симеонов.

 

Дискусиите са закрити за тази страница