Силен вятър отмени спускането в алпийските ски от Пекин 2022

Спускането за мъже по ски алпийски дисциплини на олимпийските игри в Пекин беше отменено заради лошо време и силен вятър. Това решиха съдиите на надпреварата и организационния комитет, които три пъти отлагаха началото на надпреварата, но в крайна сметка решиха, че тя не може да се проведе.

„Спускането за мъжете няма да се проведе заради настоящата метеорологична обстановка“, гласи официалното съобщение от журито.

Съдиите добавиха, че основните им притеснения не са за сигурността на скиорите, а заради поривите на вятъра, които не позволяват еднакви условия за всички участници.

Състезанието трябваше да започне в 11 часа местно време (5 часа българско), но в крайна сметка малко преди 14 беше взето решение старт да няма.

Проблеми имаше още в събота, когато трябваше да се проведе третата тренировка в спускането. При идентични условия обаче журито я прекрати след третия състезател, а това доведе до недоволство сред някои състезатели. Марко Одермат, който е лидер в Световната купа, беше един от тези, които бяха против.

По всяка вероятност спускането ще бъде пренасрочено за понеделник. По програма на 8 февруари трябва да се проведе състезанието в супергигантския слалом при мъжете.

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница