Сергей Станишев поздравил Елена Йончева за резултата

Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева за резултата. Изборът ѝ е достоен. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, пред журналисти след Пленума на БСП, след гласуването, което определи Елена Йончева за водач на листата на партията.

„Първо, аз искам да благодаря за пореден път на тези над 200 общински конференции на БСП, които са ме номинирали в евролистата на БСП. Също така и на хората, които застанаха на тази кампания зад мен. Казах много ясно в моето изказване, че няма да ги предам. Участвах в това състезание именно с тази мисъл и с тази морална подбуда. Второ, аз може би бях един от първите, които поздравиха Елена с резултата за нея“, заяви лидерът на ПЕС, цитиран от Фокус.

„Опитах се, както предполагам вече сте чули да потърся и предложа на Националния съвет изход, който да позволи да излезем обединени с волята да спечелим тези избори“, каза Станишев и поясни, че протегната му ръка не е била приета.

„В момента имаме два дефицита в БСП, единият на диалога и разговора, защото силните решения се постигат чрез разговори. Вторият дефицит е този на доверието. Ние излязохме от парламента, за да гарантираме честни избори и трябва да покажем това и с действията в партията“, заяви Станишев. 

Президентът на ПЕС заяви, че оттук нататък ще направи така БСП да се събере, а не да отиде „подскачайки на един крак“ в състезанието. „Целта е да стигнем първи“, обясни още Станишев и допълни, че отговорността за това е на ръководството на партията.

„Силните решения се постигат чрез разговор и вътрешна убеденост и чрез убеждаване на тези, които имат въпроси и съмнения“, каза още Станишев.

Дискусиите са закрити за тази страница