Сделката между Нова тв и милиардера Келнер пропадна

Договорът за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на шведския милиардер Петер Келнер е прекратен, съобщиха от телевизията. Сделката пропада след решението на Българската комисия за защита на конкуренцията да не я разреши, както и след изтичането на удължения краен срок по договора между двете страни за приключване на продажбата.

MTG е договорила кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски крони от банка Nordea, което ще осигури допълнително финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.
Шведската компания е започнала дискусии с други потенциални инвеститори относно продажбата на акциите си в българската медийна група.

Очаква се MTG да приключи разделянето си на две компании – MTG и NENT Group – през март 2019 г., като NOVA ще остане част от MTG до приключване на продажбата й.

„Новата кредитна линия ще ни предостави допълнителна гъвкавост, за да продължим да инвестираме както в текущия си бизнес, така и чрез нови придобивания с цел да развиваме нашите глобални дигитални продукти след листването на NENT Group на борсата. Продажбата на NOVA също е част от тази стратегия и ние очакваме разговорите с новите потенциални инвеститори за бъдещето на този утвърден и добре управляван и позициониран бизнес“, заяви Йорген Мадсен Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на MTG.

Дискусиите са закрити за тази страница