Сашко сам се затворил в колата, засл и починал. Топлинен удар!

Нелепа смърт застигна Сашко, на 2,5 години, от сливенското село Жельо войвода.

В неделния следобед незабелязано се вмъкнал в колата на родителите си, която била паркирана незаключена в селския им двор, затворил се вътре и заспало на задната седалка.

Когато го намерили три часа по-късно, Сашко бил проснат безжизнен на седалката.

Веднага малчуганът бил закаран с линейка в сливенската областна болница „Д-р Иван Селимински“ и приет по спешност в реанимацията, но лекарите не успели да спасят живота му.

В неделя температурата в Жельо войвода достигнала около 33 градуса, а в затвореното купе на колата, където били спуснати и стъклата на прозорците, вероятно е надхвърлила 50 градуса. Въздухът вътре бил нажежен като в пещ.

Родителите на детето Божанка и Руси, които са от ромски произход, живеели заедно без брак, но имали общо 4 деца. Те изобщо не разбрали кога най-малкият им син проникнал в автомобила.

В неделния следобяд двамата събаряли полурухнала постройка в двора на къщата си и улисани в работата си се сетили и потърсили Сашко твърде късно. Вероятно са мислили, че момченцето им си играе, някъде на сянка.

По думите на кмета на село Жельо войвода Стоян Генов, почернените родители били трудолюбиви хора, които не разчитали на социални помощи, за да оглеждат двете си момичета и двете си момчета.

Доскоро работили в Гърция и дори купили една от изоставените къщи в селото, за да настанят в нея многолюдната си челяд.

Сигнал за трагедията бил подаден в полицията от спешното приемно отделение на болницата, уточниха днес от ОДМВР в Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед на местопроизшествието.

Дискусиите са закрити за тази страница