Русия праща войници в Луганск и Донецк – щели да играят роля на миротворци ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин инструктира въоръжените сили на Руската федерация да гарантират поддържането на мира в ДНР и ЛНР, според укази, публикувани на портала за правна информация.

„Във връзка с молбата на президента на Луганската народна република до Министерството на отбраната на Руската федерация, въоръжените сили на Руската федерация на територията на Луганската народна република изпълняват мироопазващи функции“, се казва в параграф 4 от указа за ЛНР. Подобна клауза има и в постановлението за ДНР.

Освен това президентът възложи на руското външно министерство да проведе разговори с ДНР и ЛНР за установяване на дипломатически отношения, приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.

На територията на Донецката народна република са забелязани голям брой бронирани автомобили, съобщи Интерфакс. 

Изданието цитира очевидци, че две колони от бронирани машини се намират на територията на Донецката народна република и се движат на север и запад. Същото видео, което публикува агенцията се разпространява в няколко независими канала в Телеграм. От видеото не става ясно къде точно е снимано. Каналът Baza съобщава за много военна техника и на територията на ЛНР. 

Дискусиите са закрити за тази страница