Румен Порожанов готов с оставка, ако Борисов му я поиска

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката. Това каза Румен Порожанов, след като бе разпитан като свидетел по разследването за злоупотреби с евросредства срещу Миню Стайков, предадоха БГНЕС и БНТ.

Настоящият министър на земеделието и храните бе разпитан по разследването срещу алкохолния бос в качеството му на бивш директор на Държавен фонд „Земеделие”.

Стайков е под стража, след като се сдоби с още едно обвинение – за злоупотреби с еврофондове по различни земеделски програми. Според разследващите той е използвал деца на свои служители, които кандидатствали по програмите, реален собственик обаче се явявал именно обвиненият.

„Няма да казвам как е минал разпитът днес”, каза Порожанов пред журналисти и добави, че няма никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”.

Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.

Дискусиите са закрити за тази страница