Рой Хил: Политиката на Тереза Мей е некоординирана като танците й

Преди да се постигне някакво категорично решение за Brexit, не може да се каже какво ще е бъдещето за чужденците във Великобритания“. Това коментира за „Събуди се“ журналистът и медиен експерт Рой Хил. 

„Ако аз сега исках да заминавам за Великобритания, щях да замина преди 2020-а, за да си осигуря все пак някаква възможност за издаване на разрешение за пребиваване“, подчерта журналистът Теодора Бързакова, която е живяла на Острова. 

„Начинът, по който Тереза Мей танцува, е огледало на това как управлява – некоординирано и без никаква идея какво се случва“, коментира Хил по повод особения танц, който изпълни британският премиер на годишната конференция на Консервативната партия. Според него Мей опитва със своето разчупване да спечели симпатиите на публиката.  

В събота добра новина дойде от Брюксел, където председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Европейският съюз ще постигне сделка с Великобритания през ноември, а това можело да стане дори и още този месец. 

Оптимизмът му обаче – поне засега – не изглежда никак заразителен, защото разногласията между двете страни изглеждат прекалено много. Затова и днес противници на Brexit излизат на протест със своите кучета пред британския парламент, за да се обявят отново против излизането на Великобритания от общността.

Дискусиите са закрити за тази страница