Радев срещу Борисов: Противопоставянето помага ли на някой?

Противопоставянето между две от най-значимите фигури в България – президент и премиер, не помага на никого. Те ще спечелят само, ако намерят тона за съвместни действия България да бъде една успешна държава. В момента този враждебен тон между президента и премиера вреди на България и имиджа ѝ.

 

 

Така акад. Стефан Воденичаров коментира постоянния спор между „Дондуков“ 1 и 2 в последните няколко месеца.

Според него никой няма полза от този спор, защото точно в този момент са нужни решителни мерки за стабилизиране на държавата.

„Радев и Борисов трябва да си подадат ръка. Разслоението не е само между институциите. Разликата между бедни и богати стана доста по-голямо. Задачите, които са пред България, имат „дълбочина“ от 25-30 години, не от няколко месеца“, обясни още Воденичаров.

 

По думите му ако бъдат намерени допирните точки, то политиката ще мине на едно друго ниво.

„Ние се опитваме през тези 4 години, през които работим с нашето сдружение „Инициатива единение“, да обърнем внимание за проблемите на обществото. Затова се обърнахме към индустриалците и според мен те ще накарат политиците да се заемат с проблемите. С революционни мерки никога не е постигната положителна промяна, еволюцията е бавно нещо“..

Дискусиите са закрити за тази страница