Радев: Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни дела

Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните дела на България във Варна. Това заяви президентът Румен Радев след поклонението по повод деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Държавният глава добави, че неговата подкрепа имат всички, които са в защита на българския интерес.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че се надява във Варна да се реши най-важният, според него въпрос – за бежанската криза.

Един от най-паметните подвизи на българската армия беше почетен с цветя, знамена и военни маршове. Пред паметника на „Одринската епопея“ , кметът на София Йорданка Фандъкова, заяви че тракийските българи са проявили истински героизъм, а техните потомци са неделима част от народа на обединена България. А държавният глава допълни, че проблемът с дължимите обезщетения за имотите на тракийските бежанци не може да бъде премълчаван.

Румен Радев, президент на Република България: Очаквам България да не остава само в ролята на домакин, надявам се премиерът да постави въпроса за ненасмеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните ни дела, а също така и за обезщетенията на тракийските бежанци. И важно е също така европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми, и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница