Радев, Борисов и Йотова заедно на посещение в Брюксел

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заминават за Брюксел днес. Поводът за визитата им е официалното откриване на българското председателство на ЕС и в столицата на Общността, във връзка с което там ще бъде проведен и празничен концерт. Заедно с Радев и Борисов ще бъде и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и съпругата на държавния глава Десислава Радева.

В рамките на визитата си президентът ще бъде приет от Негово Величество краля на белгийците Филип. Държавният глава ще разговаря и с представители на българската общност в страната. В срещата участие ще вземе и Йотова.

Румен Радев и Илияна Йотова ще присъстват на тържествен концерт, с който в Брюксел се отбелязва официално откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС. Държавният глава ще отправи приветствие към гостите на спектакъла, който ще се състои в Центъра за изящни изкуства „Бозар“. Премиерът Борисов също ще има изказване в началото на събитието.

При посещението си в Брюксел, министър-председателят ще участва в конференция „Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията“, организирана от фондация „Ханс Зайдел“. В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред.

 

Дискусиите са закрити за тази страница