Първи случай на коронавируса в Украйна, 4-и – в Чехия

Украйна потвърди първия случай на коронавирус в страната, предаде ТАСС. Заразеният е мъж от град Черновци. Той пристигнал в Украйна от Италия, след като преминал с автомобил през Румъния.

„Мъжът е приет в болница. Контакните лица са малко, всички те са известни на епидемиолозите и в момента са в режим на самоизолация“, увери заместник министърът на здравеопазването Виктор Ляшко, отговарящ за борбата с коронавируса. Той добави, че украинските власти ще се свържат с Букурещ, за да започне проверка на всички пътници от полета, с който е пристигнал болният украинец, съобщаваа БТА. Съпругата на заразения също е под карантина.

Междувременно Чехия потвърди четвърти случай на заразен с новия коронавирус, информира  ТАСС.

Става дума за 53-годишна жена, приета в болница в град Усти-надЛабе, в северозападната част на страната. Жената е била неотдавна в Италия, откъдето се прибрала миналия петък и в неделя се почувствала зле, вдигнала висока температура и получила силно главоболие, както и кашлица.

В Италия жената била отседнала в хотел в един от престижните алпийски курорти, в който бил отседнал и жител на чешкия град Дечин, който беше диагностициран с коронавируса два дни порано. Останалите заразени в Чехия, сред които и гражданка на САЩ, също са били в Северна Италия.

 

Дискусиите са закрити за тази страница