Първият сняг затрудни трафика в Гърция

Обилните снеговалежи затрудняват движението на превозни средства в Гърция, предупреждава Министерството на външните работи. Първият сняг в южната ни съседка заваля снощи, докато много хора се отправяха на път за коледните празници.

 Проблеми с движението на автомобили има на отделни участъци в окръзите Драма, Родопи, Флорина, Пелас и Арта на област Западна Македония и Тракия, Арголида, Аркадия в област Пелопонес, Етолия и Ахея в област Ахарне, Евия, Фтиотида, Евритания в Централна Гърция, Кардица и Магнисия в област Тесалия.
 
Поради лоши метеорологични условия, към момента, са затворени пристанищата в Рафина и Лаврио. За някои по-малки пристанища рейсовете се осъществяват след решение на капитана на плавателния съд.
Към момента остават затворени периферни пътища, като основните пътни артерии може да се считат за нормално проходими в зимни условия, пише в съобщението.
 
Посолството на България в Атина информира, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка.

 

Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно в събота.

 

Дискусиите са закрити за тази страница