Путин с нова лимузина за срещата с Тръмп

Руският президент Владимир Путин, който пристигна в Хелзинки за среща със своя американски колега Доналд Тръмп, за пръв път ще използва в чужбина новата руска лимузина „Аурус“ от проекта „Кортеж“.

Автомобилът беше паркиран до самолета, с който в 13:00 часа стопанинът на Кремъл кацна на летище Хелзинки-Вантаа.

От летището руският лидер веднага потегли за президентския дворец в центъра на Хелзинки, където ще се състоят неговите преговори с Тръмп.

Американският президент, както и руският, по време на своите визити извън Вашингтон винаги използва специална бронирана лимузина, която взима със себе си. Тя е изработена по специална поръчка от Кадилак и заради внушителния си вид получи наименованието „The Beast“, което в превод на български е „Звярът“. Така пред двореца на финландския президент ще бъдат паркирани два уникални автомобила.

Путин и Тръмп ще разговарят на четири очи в Готическата зала на двореца. Тази част от срещата ще продължи около час и половина, но, както заявиха по-рано от Кремъл, няма времеви ограничения – т.е. продължителността на разговора ще зависи от двамата президенти.

В центъра на разговорите ще бъде ситуацията в Сирия и ядреното разоръжаване.

Американският президент Доналд Тръмп е заявил на руския си колега Владимир Путин, че по време на срещата си с него смята да обсъди широк кръг от въпроси – от търговията и военното сътрудничество до отношенията с Китай.

„Ще разговаряме по целия спектър от теми – от търговията до военните въпроси, ракетите и ядрената тематика до отношенията с Китай“, каза стопанинът на Белия дом. „Ние малко ще поговорим за нашия общ приятел президента Си“ Цзинпин, уточни Тръмп.

Дискусиите са закрити за тази страница