Путин се изправя пред медиите в разгара на кризата със Запада

Руският президент Владимир Путин ще даде днес традиционната си ежегодна пресконференция и ще отговаря на въпроси от най-различни, предаде ТАСС.

Акредитирани са повече от 1700 журналисти от почти всички руски региони, както и от Азия, Европа и Америка. Това е четиринадесетата пресконференция за Путин от идването му на власт през 2000 г. Очаква се тя да продължи няколко часа. Първата му пресконференция като президент през 2001 г. продължи час и половина, тази през 2004 г. – повече от три часа, а през 2008 г. – повече от четири.

Очаква се тази година Путин да бъде питан за обтегнатите руско-американските отношения, за отношенията със Запада като цяло, за кризата в Украйна, икономиката, увеличаването на цените на комуналните услуги, непопулярната пенсионна реформа.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че президентът се подготвя активно за срещата с медиите, работи до късно през нощта, за да се запознае с материалите, подготвени от министрите и експертите на президентската администрация.

Дискусиите са закрити за тази страница