Путин може да се срещне с помощника по национална сигурност на Тръмп

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи възможността за среща на руския президент Владимир Путин с помощника на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън, който ще посети Русия идната седмица, предаде .“Засега не мога да отговоря на вашия въпрос, – каза Песков пред журналисти, запитали го за перспективата за такава среща. – Ако бъде насрочена такава среща, ще направим съответното съобщение“, добави той.

Що се отнася дали има напредък по подготовката на лична среща на президентите Путин и Тръмп, според говорителя на Кремъл „засега няма нищо ново“. 

Джон Болтън ще бъде на посещение в Лондон и Рим в периода 25-27 юни, след което ще отиде в Москва за консултации по повод евентуална среща между президентите на Русия и САЩ, съобщи в Туитър вчера говорителят на Съвета за национална сигурност при Белия дом Гарет Марки. 

Делегация на Конгреса на САЩ планира посещение в Русия в края на юни и началото на юли. Тя ще включва както сенатори, така и членове на Камарата на представителите, съобщи пред журналисти във Вашингтон руският посланик там Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС. Според него програмата на визитата включва посещения в Москва и Санкт Петербург.

Антонов не уточни датите на визитата, нито числения състав на делегацията. Той изрази надежда, че посещението „ще помогне на американските парламентаристи да се избавят от стереотипите и етикетите, несправедливо прилепвани в САЩ на Русия“. 

Дискусиите са закрити за тази страница