Проходът „Превала“ е отворен за движение

Областният управител Недялко Славов отмени частичното бедствено положение, отнасящо се за прохода „Превала“, информира областната пресслужба. Движението през прохода е възстановено, но задължително с вериги. Областният кризисен щаб наблюдава състоянието на язовирите и реките, нивата им са значително повишени след обилните дъждове в по-ниските части на планинската област.

 

Проходите и участъците от републиканската пътна мрежа се разчистват и обработват. Във високите части на областта вали сняг, а натрупаната нова снежна покривка е около 20 см за последното денонощие. В областта няма бедстващи хора и откъснати населени места, с изключение на село Мугла, където продължават дейностите по разчистване, уточняват от Областната администрация.

Язовир „Златоград“ и хвостохранилището при Ерма река преливат. До достигане на нивото на преливане на яз.“Пловдивци“ остават 50 см., информира областната пресслужба. Наблюдават се нивата на реките Арда, Върбица, Неделинска и при Мадан, които са значително повишени, като пикът на нивата им се очаква днес и утре.

Ски зоната в Пампорово не работи днес, заради силния вятър и снегонавяване.

Дискусиите са закрити за тази страница