Протест пред БНТ иска оставка на Кошлуков

За днес от 11,30 часа пред БНТ на столичната ул. „Сан Стефано“ е насрочен протест с искане на оставка на програмния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.

До скандала се стигна след като новият началник дал ултиматум на предаването „Денят започва с култура“ да вдигне рейтинга си в срок от две седмици или екипът ще бъде сменен.

В защита на предаването и екипа му се обявиха редица обществени личности, а в социалните мрежи бе организиран протеста срещу Кошлуков, който се изявява и като тв водещ на предаването „Още от деня“ след като Аделина Радева напусна БНТ в посока сутрешния блок на Нова телевизия.

Ето и призива за протеста във фейсбук:

Назначеният по поръча на управляващите нов програмен директор на БНТ Емил Кошлуков си позволи да налага политика на цензура и опошляване на единственото предаване със свободни дискусии по БНТ1 „Денят започва с култура“! Нека да се обявим против напора на мафията да завладее обществената медия чрез лакея на Пеевски, Борисов и Доган! Нека като гражданско общество да застанем в понеделник по обед пред сградата на обществената телевизия БНТ и да поискаме оставката на Емил Кошлуков!

Дискусиите са закрити за тази страница