Премиера на "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици"

Радостна новина за всички скитащи души, обичащи непознатото, фолклора и пътешествията! На 7-и декември сайтът Peika.bg представи най-новата си книга – „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“. Неин автор и фотограф е главният редактор на сайта – Боряна Кръстева. В продължение на месеци тя обикаля някои от най-магичните места в България и събра най-причудливите истории и легенди.

Домакин на премиерата бе бар „ПЕТЪК“, който се изпълни с приключенци, дошли да разберат малко повече за „мистичните разходки“ в книгата. След наздравици за добре дошли, с прословутото малиново вино, започна и истинската магия!

Боряна Кръстева приветства гостите и разказа за създаването на книгата „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“. Тя разказа за срещите си с местните хора, за неволите и радостите по пътя. Гостите имаха възможност да научат и част от тайнствените истории на мистичните дестинации в книгата.  

Специален гост на премиерата бе инж. Кирил Кирилов, който почти 10 години изследва района на Белоградчик и по-специално рисунките в пещера „Магура“. Той е и един от водачите на Боряна, по време на пътешествията в Северозападна България. „Благодарение на него се докоснах до символиката на скалата на „Богинята-Майка“, която виждате и на корицата на книгата.“ – сподели авторката. Кирилов разказа за връзката между скалата и магурските рисунки, които са кодирани послания за историята на човечеството.

Един от най-приказните моменти по време на премиерата бе вълнуващият прочит на легендата „Чудото на светицата от столетния бор“, направен от актрисата Лилия Гелева. Тя пренесе гостите в село Сенокос и им разказа за необикновената сила на Света Марина и нейния вековен бор. Гласът й попиваше в полумрака и оставяше въображението на всеки да рисува красиви картини. 

Гостите на събитието се превърнаха в пазители на родния фолклор, отнасяйки „Мистичните разходки“ със себе си! 

Дискусиите са закрити за тази страница