Преливащи кофи за боклук "красят" центъра на София

Днес в предаването „Вашият глас“ говорихме за извозването на контейнерите с отпадъци в централната част на града. С предаването се свърза Катя Тренчева, която живее в кооперация на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги С. Раковски“. 

 
От няколко месеца ѝ прави впечатление, че кофите в района често са препълнени. По думите ѝ наоколо има заведения и магазини, които изхвърлят отпадъците в контейнерите на кооперациите и често живеещите там няма къде да изхвърлят боклука си. 

 
Катя Тренчева ни предостави и снимков материал на препълнените контейнери по бул. „Васил Левски“. 
Подобни снимки се появиха и в социалните мрежи, а гражданите се питат защо контейнерите се извозват рядко. 
 
Проблем със сметоизвозването в централната градска част няма, обясни директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.
 
Тя посочи, че в центъра на града боклукът се извозва по три пъти за денонощие, а решението е в разделното събиране на отпадъците, защото често се случва съдовете за битов отпадък да са препълнени с картонени кашони. 
 
Веска Георгиева апелира при подобни проблеми гражданите да се свържат със Столичния инспекоторат, а също и ако имат желание около кооперацията им да бъдат поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците, ако няма такива. С решение на Комисия ще бъде преценено дали е възможно да мястото да се поставят контейнери за разделно събиране на боклук. 

Дискусиите са закрити за тази страница