Предупреждават за интензивен трафик

тотици хиляди българи са на път, за да посрещнат Бъдни вечер и Коледа с близките си. Най-натоварени по традиция са и ще бъдат автомагистралите и изходите на София.
 
Засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици се очакват в следващите дни. „Има създадена организация, полицейско присъствие. Има заповед на агенция „Пътна инфраструктура“ за забрана движението на товарни автомобили над 12 тона от 16:00 до 20:00 ч.
 

В събота усилията ще са насочени основно да се подпомага трафикът, а не толкова да се контролира. Ако има агресивни водачи и такива, които не се съобразяват с указанията, ще бъде взимано отношение на място. През останалите дни – от неделя натам, ще има специализирани полицейски операции за контрол употреба на алкохол, наркотици.
 

Техническите средства за скорост ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа, така че всеки, който си позволява за нарушава правилата, ще бъде санкциониран. Две ленти ще бъдат осигурени на излизане от София при прохода Владая.
 

На 27 декември ще бъдат осигурени две ленти на влизане, съобщи шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов. „Проходът Владая е с интензивност между 20 и 35 000, дори до 38 000 автомобила, както е сега, в празничните дни. Остава най-натовареният проход и пътна отсечка в републиканската пътна мрежа. Навсякъде сме преустановили всички ремонти“, увери той.

Дискусиите са закрити за тази страница