Преди вечното дерби: два потрошени автобуса, двама задържани

Двама души са задържани след инцидент на пътя в района на Ябланица около 10.30 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите, които ще участват в днешното дерби Левски-ЦСКА, са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор.
 
Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Хората са потърсили помощ в РУ-Ябланица. В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.
 
Предприети са действия за задържането на останалите участници в инцидента.
 
По-рано бе съобщено, че автобусът на фен клуба на „Левски“ в Панагюрище е бил засечен от десетина коли в района на Вакарел на автомагистрала „Тракия“ и изпотрошен с камъни.
 
Томи Наплатанов, пътник с автобуса, обясни пред Фокус, че от автомобилите са излезли около 30-40 души, които са хвърляли камъни по автобуса и са изпочупили стъклата. „В автобуса има и деца, като по чудо няма пострадали“, коментира Наплатанов.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая с потрошения с камъни автобус на АМ „Тракия“, съобщават от МВР.

Дискусиите са закрити за тази страница