Православният свят отбелязва Въведение Богородично

Православният свят отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден на християнското семейство. Църквата призовава родителите да предадат на своите деца познания за православието и християнските добродетели. 
 
Родителите на Божията майка Йоаким и Ана изъплнили обещанието си да посветят дъщеря си в служба на Бога. Когато навършила 3 години, малката Мария била въведена в Йерусалимския храм. Момиченцето изкачило само 15-те стъпала на входа и стигнало до най-високото. Празникът символизира духовното израстване на всеки християнин, а от родителите се очаква да изпълнят духовните си задължения към децата, въвеждайки ги в света на Христовото учение. 

В миналото денят е бил неучебен и започвал с литургия, на която учениците взимали Светото причастие. 

С благословението на Негово светейшество патриарх Неофит тази вечер в зала „България“ ще се състои традиционният концерт по случай Деня на православната християнска младеж. Сред участниците в концерта са Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, смесеният хор на БНР, както и певческата група от Софийската семинария „Св.Йоан Рилски“.

Дискусиите са закрити за тази страница