По 47 лева за Великден ще вземат над половината пенсионери

Вече е почти решено, че пенсионерите ще получат добавки към пенсиите си за Великден. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който обяви новината преди началото на днешното правителствено заседание – на практика още преди да бъде взето решението официално. Освен, че над 56% от хората у нас, получаващи пенсии, ще има великденски бонус, сумата ще бъде и с няколко лева по-голяма от коледните и великденските добавки през последните години. Обикновено те бяха по 40 лева, а сега ще бъдат по 47.

„Даването на надбавки за Великден и Коледа вече не е инцидентно. С финансовия министър и социалния разгледахме възможностите за надбавки на пенсиите и този Великден. Преди няколко години беше инцидентно това плащане, но вече над 1 млн. пенсионери чакат надбавки“, подчерта премиерът, цитиран от БГНЕС.

Той поясни, ако министрите приемат предложението за решение, 1 227 000 пенсионери ще вземат допълнително по 47 лв. за Възкресение. „И сега за Великден да осигурим тези 50 млн. допълнителни за българските пенсионери“, препоръча Борисов. Социалният министър Бисер Петков благодари на премиера и уточни, че „това са 56.5% от пенсионерите“, които ще вземат надбавки с изплащането на пенсиите, което ще започне от 4 април.

Дискусиите са закрити за тази страница