По околовръстното на София без винетка, по тангентата – още не е ясно

Разбрахме се за северната част на Околовръстния път на София да не се изискват винетки, за южната и до сега не се изискват. Търсим начин до всяко населено място на територията на Столична община да има път, по който хората на пътуват без да е необходимо да се закупуват винетки. Това обяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов, предаде БГНЕС.

Относно плащането на пътни такси за ползването на Северната скоростна тангента, която е свързваща пътна артерия за транзитния трафик от автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и Калотина, Агенция „Пътна инфраструктура“ ще продължи да води разговори със Столична община.

„Имаме много добра комуникация, търсим приемливо за всички и в рамките на закона решение“, увери Барбалов. Целта е да се намери работещо и ефективно решение, което не ощетява шофьорите на леки автомобили, ползващи тангентата за бърза връзка между северозападните и югоизточните квартали на София.

За момента, ако водач шофира автомобила си по Сверената скоростно тангента и няма винетка, той подлежи на санкция. На 2 януари догодина между общината и АПИ ще се проведе още една среща, на която въпросът отново ще бъде повдигнат. 

Дискусиите са закрити за тази страница