Почина проф. Юлиан Вучков, негова близка обвини доктори от ВМА

Късно снощи, на 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Първи за кончината му съобщи Мартин Карбовски, впоследствие за нея потвърдиха и от ВМА. 

Проф. Вучков е публицист, театрален, литературен и телевизионен критик, доктор на науките. Освен това е създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Завършва гимназия в Хасково и театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките. 

Дълги години работи в телевизии.

Карбовски бясни, че в последно време той и екипът му се грижели за Вучков, който няма деца и жена и остава открит въпросът с организацията на погребението му.

Известният модел, общественик и експерт по здравословно хранене Алина Дуарте направи неочаквани разкрития за смъртта на проф. Юлиан Вучков. 

Тя написа емоционално и пълно с много болка послание във Фейсбук и публикува една от последните си снимки с професора. По думите й Юлиан Вучков е бил в перфектно здраве. Наскоро си направил изследвания на сърцето и те били абсолютно в норма. 

Ето какво пише още Алина Дуарте:

Здравейте на всички, които ме помнят. Нямаше да се върна тук повече, но днес, в 21:02 се случи онова, което за всеки нормален човек се нарича “ трагедия”. Ще се наложи днес да пиша дълго, навлизайки в най-дребни детайли, за да ви отегча с моята драма. Днес , в 20:57ч почина професор Вучков. Трагични подробности за последните дни и смъртта на проф. Вучков Почина човекът, който ми беше като роден дядо, като духовен брат и най-интелектуален събеседник от всички , които имам в графа “ приятели”. Всеки ден се чувахме. През ден се виждахме. Професорът няма деца. Споделял ми е за негов полубрат, с когото не подържат никаква връзка, защото той го ненавижда. Други роднини няма. Запознах го с Виктор- мой близък,който преди време в едно предаване разказа за тежката си съдба на сирак, никога не познал топлотата на семейството, живял в бедност, но винаги изкарвал прехраната си с честен и тежък труд. Виктор се грижеше всеки ден за професора в продължение на 4 месеца. Всеки ден го водеше на разходка. Всеки ден се хранеха заедно. Всеки ден Вики му разтриваше “прасетата”-както обичаше професорът да казва на прасците си. Те двамата бяха като синът и бащата, видяли се със закъснение в четири десетилетия. Те бяха като дядо и внуче, седнали на сянка на една от пейките на Витошка. . . . Днес си отиде човекът, който живееше за работата си така както никой друг. Днес си отиде човекът, намерил любовта чак на 70 годишна възраст, изживявайки я пълноценно цели 10 години. Днес си отиде човекът, който в следващите 3 години не погледна друга жена след кончината на своята любима, макар и да имаше много обожателки от 50 до 70годишна възраст, готови да заживеят с него. Днес си отиде човекът, който презираше политиката до болка. Днес си отиде човекът, не спестил нито една истина за управляващите и изричащ всичко както в ефир , така и на живо. Днес си отиде човекът , който пишеше и четеше всеки ден. Днес си отиде човекът, който утре щеше да се снима за корицата на новата си книга. Днес си отиде човекът, който имаше по-здраво сърце от моето. Отиде си човекът, чиито пълни изследвания показваха цветущо здраве. Днес си отиде човекът, който “лекарите” от спешното на ВМА убиха и не ни пуснаха да влезем при него. Днес си отиде човекът, който можеше да живее пълноценно и вече не чувстващ самота поне още 10 години, като в това време щеше да направи още хиляди предавания, които да гледат милионите му фенове-зрители. Можеше, можеше, можеше… Всичко можеше… Всичко приключи.“

Дискусиите са закрити за тази страница