Посланикът на Индонезия – дипломатически партньор на Арт вечер на добродетелите 2018

Тази година фондация „За Нашите Деца“ има честта дипломатически партньор на първото и ексклузивно издание на най-голямото ни благотворително събитие – Арт вечер на добродетелите, да бъде Н.Пр. Сри Астари Расджид, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България.

Партньорството на фондацията и Н.Пр. Расджид започна още през миналата година, когато тя дари екзотична вечеря в посолството за благотворителния търг на Вечер на добродетелите 2017 . Спечелилите преживяването имаха уникалната възможност да се докоснат до Азиатската култура, да опитат традиционни ястия, потопени в музикалните ритми на Индонезия. Приятелството ни се разрастна още повече, когато тя предложи кауза на Азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ да бъдат именно наши приемни деца и семейства.

Поканата ни към Н.Пр. Расджид да бъде дипломатически партньор на Арт вечер на добродетелите бе естествено продължение на нашето сътрудничество. Тя вярва, че всяко дете заслужава шанс за развитие и щастливо детство в семейство, ценност, в която вярва и екипът на фондация „За Нашите Деца“. Освен отявлен защитник на правата на децата и наша опора в мисията ни да подкрепяме повече семейства в риск, Н.Пр. е вдъхновяващ художник. Тя смята, че всяко дете трябва да получи шанса да познае красотата на света във всичките му цветове и форми, още от най-ранна детска възраст – убеждение, което изцяло се припокрива с каузата на събитието, посветено именно на изкуството, което дарява в подкрепа на сигурната семейна грижа за всяко дете. Защото единствено семейството дава възможност на децата да развият своя пълен потенциал и да сбъднат мечтите си.

„Да съчетае изкуството с благородната кауза е отличен и дълбокомислен избор на организацията, който докосна сърцето ми още в първия момент, когато миналата година посетих благотворителното събитие Вечер на добродетелите. За мен е чест, че бях поканена в качеството си както на дипломат, така и на художник да участвам в най-творческото и прочувствено събитие Арт вечер на добродетелите 2018, с което ще подсигурим семейна грижа за всяко дете в България. Защото децата са нашето бъдеще, бъдещето на нашия свят,“ споделя Н.Пр. Сри Астари Расджид.

Освен като дипломатически партньор, тази година Н.Пр. Расджид ни подкрепя и с прекрасна картина, озаглавена „Природа“, която тя нарисува заедно с децата по време на Азиатския фестивал.

Дискусиите са закрити за тази страница