Полицейското присъствие в Ботевград остава засилено след убийството на Пелов

Полицейското присъствие в Ботевград остава засилено. Вчера полицията намери взривни вещества в жилищен блок и се наложи да бъдат евакуирани живущите в него. По официални информация на МВР има връзка между убийството на избягалия затворник Пелов и претърсванията, които бяха направени в жилищната сграда.

От месец МВР е имало оперативна информация, че избягалият затворник Владимир Пелов е в района на Ботевград. Това съобщи шефът на областната полиция – София Георги Григоров. На ден МВР е получавало по 10-15 сигнала за беглеца и ги е проверявало, но без резултат. 

Пелов е бил с променен външен вид – пуснал си е брада и е ходил с шапка и качулка, обясниха разследващите. Това обаче се разбрало едва снощи. МВР не знае къде се е укривал Пелов. Според Григоров той е стигал до града, движейки се по коритото на реката, което било обрасло с гъста растителност.

Основна версия за стрелбата е неуредени финансови отношения между Пелов и Марио Панчев-Дебелия. Преки очевидци на престрелката няма, камери също. Единственият очевидец е Панчев, но той е в тежко състояние в Пирогов и не може да бъде разпитван. 

Дискусиите са закрити за тази страница