Полицейска акция във „Факултета“ заради струпване на хора

Полицията в София е блокирала квартал Факултета. Заедно с екипи на Регионалната здравна инспекция полицаите ще призовават живеещите там да спазват мерките срещу коронавируса и да не се събират на големи групи, предаде БНР.

Акцията на МВР  и  Регионалната здравна инспекция (РЗИ) София ще продължи до късно тази вечер. Екипи на полицията с мегафони ще обясняват на живеещите в квартал “Факултета” да се приберат по домовете си и да не се събират повече от двама на открито.

За целта на два от изходите на квартала ще бъдат изградени и контролно-пропускателни пунктове.

В момента полицейското присъствие в района е засилено, в  операцията вземат участие екипи на СДВР и Жандармерията.

По-рано днес беше съобщено, че заради информации в медиите за струпване и движение на групи от хора в столични квартали с преобладаващо ромско население, в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването, Софийската районна прокуратура е възложила на съответните районни кметове и на началниците на районни управления при СДВР да преценят дали не се налага въвеждане на контролно-пропускателен режим.

Възложената от прокуратурата проверка е, за да установи дали са взети необходимите противоепидемични мерки срещу COVID-19, както и какви са предприетите мерки по отношение на хора, които нарушават карантинния си период след завръщане от рискови държави.

 

Дискусиите са закрити за тази страница