Повдигнаха обвинение на Спас от Кочериново, представял се във фейсбук за Александър

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Спас Василев от Кочериново, представял се чрезфалшив профил във Facebook като Александър Николов.
 
Василев е обвинен за две измами със самолетни билети. Той е заблудил мъж и жена, която била негова бивша учителка, че ще им осигури билети на по-ниски цени. След като превели част от поисканата сума, двамата не успели да се свържат с Василев и да открият самолетните си резервации.

 
В края на миналата година измамникът беше оставен за постоянно в ареста. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане.
 
От прокуратурата допълват, че срещу Василев се водят още две досъдебни производства за извършени от него измами, пострадали от които са множество хора.

 
Случаят с измамника от Кочериново нашумя през октомври миналата година. Зад фалшив профил във фейсбук на Александър Николов застава Спас Василев, който се сприятелява с бивши и действащи политици, журналисти и други публични личности. Представилият се за Николов печели доверието на стотици хора и след години активни коментари по обществени въпрос и снимки от различни краища на света успява да измъкне хиляди левове.

Дискусиите са закрити за тази страница