Петима души от групата на Очите остават в ареста

Специализираният съда остави петимата от групата на Димитър Желязков – Митьо Очите в ареста, предаде БГНЕС. По разпореждане на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лв. Това стана ясно от признанията на Ованесян, цитирани в залата.

БГНЕС припомня, че днес Апелативният Специализиран наказателен съд гледа мерките за неотклонение на петимата членове на групата на Димитър Желязков – Митьо Очите за рекет и побои, задържани при спецакцията в Бургас и южното Черноморие преди седмица. На заседанието се явиха четирима от задържаните – Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов. Петият, Йордан Въчев, е отказал да вземе участие в производството и се представлява от адвокат Димитър Марковски.

На 2 август бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група на несебърския бос Митьо Очите. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирва с червена бюлетина. Димитър Желязков е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда

Дискусиите са закрити за тази страница